fbpx
Τετάρτη, 29 Μαρτίου, 2023

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση «δεν γνωρίζει, δεν απαντά» ούτε για τις υποκλοπές ούτε για τις σχέσεις της Αστυνομίας με τη μαφία

«Το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το θέτουμε 7 χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία»

Τα βέλη της στην κυβέρνηση έστρεψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Σε ερώτηση για την τροπολογία της ΝΔ αναφορικά με το κόμμα Κασιδιάρη, σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που μελετήσαμε την τροπολογία της κυβέρνησης, είδαμε ότι υπήρχαν πολλά κενά, ότι δεν ήταν διατυπωμένη με σαφήνεια έτσι ώστε να πετύχει πραγματικά τον αποκλεισμό των νεοναζί από τη Βουλή». «Υπάρχει σημείο σύγκλισης. Κανείς δεν θέλει να δει τους νεοναζί, τους καταδικασμένους χρυσαυγίτες να κάθονται στα βουλευτικά έδρανα. Χρειάζεται όμως αυτό να γίνει με έναν τρόπο που θα συμβαδίζει με το Σύνταγμα, έτσι ώστε να μην καταπέσει στη συνέχεια με συνέπειες που όλοι αντιλαμβανόμαστε, αλλά να είναι και “στεγανοποιημένο” ώστε να αφορά μόνο τους νεοναζί. Εκεί η τροπολογία της κυβέρνησης έχει πρόβλημα», υπογράμμισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Από την πλευρά μας, έχουμε καταθέσει μια πρόταση στοχευμένη και συνταγματικά κατοχυρωμένη και ζητάμε να συζητήσουμε σε αυτή τη βάση, ώστε να καταλήξουμε σε κάτι που θα εκπληρώνει τον κοινό στόχο. Όσο δεν αλλάζει η τροπολογία της ΝΔ προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να μην αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών στο μέλλον, τόσο πιο δύσκολο είναι να τη στηρίξουμε. Ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή υπάρχει περιθώριο σύγκλισης. Δεν αντιμετωπίζουμε αυτήν την υπόθεση με όρους αντιδικίας», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΣ.

«Τίθεται όμως το ερώτημα γιατί η κυβέρνηση το φέρνει αυτό λίγο πριν τις εκλογές. Είχε στη διάθεσή της δύο χρόνια να το κάνει και μέσα σε αυτό το διάστημα δόθηκε όλο το περιθώριο στον Κασιδιάρη να αναπτύξει κανονικά την πολιτική του δράση μέσα από τις φυλακές, να κάνει live streaming, να ανεβάζει βίντεο στο YouTube. Σε αυτό υπάρχει μεγάλη ευθύνη της κυβέρνησης», πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις υποκλοπές και τις σχέσεις που έχουν ανώτατα στελέχη της αστυνομίας με τη μαφία, είπε: «ο κ. Θεοδωρικάκος ρωτήθηκε για αυτά και απάντησε “δεν ήξερα, δεν γνώριζα”, αυτό δηλαδή που λέει και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές». «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις, γιατί υπάρχουν προϊόντα υποκλοπών, τα οποία δεν γνωρίζουμε ποιος τα έχει και ποιος μπορεί να τα χρησιμοποιεί», τόνισε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Με εξαίρεση την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, θα συμμετέχουμε σε όλες τις διαδικασίες στη Βουλή, θα εκφέρουμε τις θέσεις μας αλλά θα απέχουμε από τις ψηφοφορίες. Δεν νομιμοποιούμε αυτήν την κυβέρνηση να νομοθετεί και ζητάμε να διαλυθεί άμεσα η Βουλή και να πάμε σε εκλογές. Ο κ. Μητσοτάκης αντί να δημιουργεί εντυπώσεις γύρω από την ημερομηνία των εκλογών, πρέπει να τις προκηρύξει άμεσα», σημείωσε.

Αναφερθείσα στις προγραμματικές αιχμές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ορίζοντα τις εκλογές, είπε ότι «χρειάζεται αλλαγή του οικονομικού μοντέλου, με την κυβέρνηση της ΝΔ 8,5 δισ. έχουν “φύγει” σε κλειστούς διαγωνισμούς και απευθείας αναθέσεις». «Χρειάζεται να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, το τελευταίο διάστημα είδαμε να καταγράφονται απίστευτα ποσά», πρόσθεσε. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα δοθούν, θα καταργήσουμε το τέλος επιτηδεύματος στους επαγγελματίες, θα θεσπίσουμε αφορολόγητο για όλους, αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς, στα 10.000 ευρώ», υπογράμμισε.

Ερωτηθείσα για την κριτική που ασκεί το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τις τελευταίες μέρες, σχολίασε: «Έθεσα ένα ερώτημα που είχε φέρει στην κουβέντα ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης, όταν είπε ότι η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε με στόχο να τεθεί υπό ομηρία ο ίδιος και το κόμμα του». «Έχουν ξεκαθαριστεί όλες οι παρερμηνείες πάνω σε αυτό. Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι δεν έχουμε κανένα μέτωπο με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και με τον κ. Ανδρουλάκη, αντίθετα μάλιστα είναι μια δύναμη που ανήκει στο προοδευτικό κομμάτι του κοινοβουλίου. Από την πλευρά μας, δεν επιλέγουμε να κάνουμε μικροπολιτική», δήλωσε.

«Σεβόμαστε το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Ανδρουλάκη και παραμένει ανοιχτή η πρόταση συνεργασίας μετά τις εκλογές για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης, κάτι που έχει ανάγκη η χώρα. Και καλείται και ο κ. Ανδρουλάκης να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν», ανέφερε η Πόπη Τσαπανίδου.

Τέλος, απαντώντας στον κυβενρητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, η Πόπη Τσαπανίδου είπε, ότι «το δίλημμα “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” το θέτουμε 7 χρόνια τώρα, με συνεχείς προσκλήσεις σε τηλεμαχία» και προσθέτει ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αυτός που το βάζει στα πόδια τρέμοντας τη σύγκριση με τον Αλέξη Τσίπρα». «Η κλεψύδρα όμως άδειασε» αναφέρει και καταλήγει ότι «σύντομα οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις κάλπες και θα φέρουν την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Ελλάδα».

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Latest Articles