fbpx
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Cookie butter lava cake

ΥΛΙΚΑ:

  • 40 μπισκότα speculoos
  • 50 γρ καστανή ζάχαρη
  • 180 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλους κρόκους
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 65 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο βούτυρο
  • παγωτό βανίλια, σιρόπι καραμέλας και τριμμένο μπισκότο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Σε ένα μπωλ προσθέτουμε τα μπισκότα και την καστανή ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μίξερ χειρός. Κατόπιν, και με το μίξερ ανοιχτό, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα αυτό στην άκρη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς και βάζουμε μια σχάρα στο πιο χαμηλό σημείο του φούρνου.
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους για 5 λεπτά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα που φτιάξαμε στην αρχή και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις.
  • Αλευροβουτυρώνουμε 6 κεραμικά δοχεία για σουφλέ τινάζοντας το περίσσιο αλεύρι. Μοιράζουμε το μείγμα στα δοχεία.
  • Ψήνουμε τα lava cake για 14-15 λεπτά περίπου.
  • Μόλις ψηθούν τα τοποθετούμε σε καθαρή σχάρα για 5 λεπτά και κατόπιν τα σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτό, σιρόπι καραμέλας και τριμμένο μπισκότο. Καταναλώνονται αμέσως.

Related Articles

Απάντηση

- Advertisement -spot_img

Latest Articles