Τυροπιτάκια με γιαούρτι

Εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια που αρέσουν σε όλους!

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:

  • 500 γρ. φέτα
  • 2 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ
  • λίγη μαργαρίνη
  • λίγο πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:

  • 250 γρ. μαργαρίνη μαλακή
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • λίγο αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά σούπας γάλα εβαπορέ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

 Με ένα πηρούνι ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης (εκτός από το αυγό και το γάλα), ρίχνοντας το αλεύρι σταδιακά, και τα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια ίδιου μεγέθους, τα πασπαλίζουμε με αλεύρι και τα πιέζουμε έτσι ώστε να γίνουν δίσκοι. Στο κέντρο κάθε δίσκου τοποθετούμε μία κουταλιά της σούπας γέμιση. Διπλώνουμε τον κάθε δίσκο στην μέση και τον σφραγίζουμε πιέζοντας τις άκρες με ένα πηρούνι. Ανακατεύουμε ένα αυγό με μία κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ. Αλείφουμε κάθε τυροπιτάκι με λίγο από το μίγμα αυγού-γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Απάντηση