Ζουμερά και εύκολα κοτομπιφτέκια με εγγυημένη επιτυχία. Μην προσθέσετε αλάτι! Αρκεί ο ζωμός ψυγείου!
- 500 γρ κιμά από μπούτι κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 1 μέτριο καρότο τριμμένο
- 1 αυγό
- 1 ζωμό λαχανικών ψυγείου
- Μία κουταλιά μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη)
- τον χυμό από μισό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Λίγο κουρκουμά
- Λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (τουλάχιστον για 15 λεπτά). Για ακόμα πιο εύκολη διαδικασία, ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο. Βάζουμε τη λεκάνη ή τον κάδο με το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Κατόπιν, πλάθουμε μπιφτέκια (περίπου 12) και τα ψήνουμε στη γκριλιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.